Cemi’i Can Deliorman – Müzik eğitimine Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Keman bölümü’nde Ezgi Gönlüm Yalçın ile başlayan Cemi’i Can Deliorman, ilk şeflik derslerini üniversite yıllarında Sami Hatipoğlu ve Burak Tüzün’den aldı. Henüz 17 yaşındayken Viyana Müzik Üniversitesi’nin (Universitaet für Musik und Darstellende Kunst Wien) orkestra şefliği hazırlık sınıfına kabul edildi ve bu bölümün en genç öğrencisi oldu. Borusan Kocabıyık Vakfı’nın eğitim bursu ile şeflik çalışmalarına Viyana’da başladı. Viyana’da Yuji Yuasa ile orkestra şefliği, ünlü Avusturyalı müzik pedagogu Reinhard Amon ile müzik teorisi ve piyano çalıştı.
2004 yılında Graz Müzik Üniversitesi (Universiteat für Musik und Darstellende Kunst Graz) orkestra şefliği bölümünü kazanan tek aday olan Deliorman, ünlü orkestra şefi Martin Sieghart’ın orkestra şefliği sınıfından derece alarak mezun oldu. Müzik hayatına önemli bir yön verecek olan Viyana Singverein Korosu şefi Johannes Prinz ile koro şefliği alanında düzenli olarak çalışan Deliorman, dünyanın en önemli şef ve orkestraları ile tanışma imkanı bulduğu Viyana Filarmoni Orkestrası ve Singverein korosunun şeflik seminerlerine düzenli olarak katıldı.
Yüksek lisans eğitimi için Princeton’da Westminster College of the Arts’a tam burslu olarak davet edildi ve Amerika’nın önde gelen koro şeflerinden Dr. Joe Miller ve Dr. James Jordan ile çalıştı. Amerika’nın en önemli sanat topluluklarından biri olan ”Westminster Symphonic Choir” ile Carnegie Hall, Lincoln Center gibi saygın mekânlarda sahneye çıktı. Amerika’da ünlü Alman şef Kurt Masur ile Mendelssohn, “Die erste Walpurgisnacht” kantatı, Pierre Boulez ile Mahler senfonileri üzerine çalıştı.
Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosunun daveti üzerine 2010 senesinde Ankara’ya davet edilmiş ve kurumun sanatçıları tarafından koronun şefi olarak seçilmiştir. 2017 yılına kadar sürdürdüğü bu görev süresince koroyu birçok uluslararası müzik festivaline taşımış, Ulusal Koro Eseri Beste Yarışması, Uluslararası Walter Strauss Şeflik Çalıştayı gibi önemli projeleri hayata geçirmiştir.
2012 – 2013 konser sezonunda Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın şef yardımcısı olarak çalışmış, Bahçeşehir Üniversitesi Oda Orkestrası’nın müzik direktörlüğü görevini 2015 – 2017 yılları arasında yürütmüştür. Orkestra şefliği ile beraber eğitimci olarak da aktif bir müzisyen olan Deliorman, Bahçeşehir Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi gibi eğitim kurumlarında konuk öğretim üyesi olarak çalışmıştır.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Eskişehir Belediye Senfoni Orkestrası, Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, Camerata Pera, Orkestra Prusart gibi birçok toplulukla çalışmıştır.
Graz KUG Orkestrası, Sicilya Senfoni Orkestrası, Lizbon Müzik Üniversitesi Orkestrası, Almati Operası gibi uluslararası topluluklarla da konuk şef olarak çalışmış, Europa Cantat Müzik Festivali, Acco Müzik Festivali gibi önemli organizasyonlara konuk şef olarak davet edilmiştir. Gustav Mahler’in 2. senfonisi üzerine yazdığı yüksek lisans tezi, 2013 Temmuz ayında Almanya’da AkademikerVerlag tarafından yayınlanmıştır.
Cemi’i Can Deliorman 2017 sezonu itibari ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yardımcı şefliği görevine getirilmiş, halen bu görevi sürdürmektedir.